onsdag den 6. maj 2009

Advarsel over private sundheds-scanninger

Sundhed velgørenhedsorganisationer og regeringens rådgivere siger, at de er bekymret over private medicinsk screening for at afsløre tidlige tegn på flere sygdomme.

Omkring 75.000 mennesker i Det Forenede Kongerige har betalt et amerikansk firma op til £ 150 til test for sygdomme som hjertesygdomme og slagtilfælde - ofte efter få bogstaver.

Læger sige bogstaverne er skrækpropaganda og test er ofte unødvendigt.

Life Line Screening siger den identificerer risici og at NHS test er kun, hvis patienter vise symptomer.

En pakke med fem tests for forhold såsom slagtilfælde, hjertesygdom, aneurysms og knogleskørhed koster omkring £ 150 fra selskabet.

Det siger sine test foretages af teknikere anvender state-of-the-art mobile ultralydudstyr oprettet i rådhuse eller medborgerhus i hele Storbritannien.

'Utilstrækkelig dokumentation '

Kunder talt med som BBC på et frasigtet sagde, at de var tilfredse med den service, at henvise til bekymring over den tid, scanner eller prøver kan tage på NHS og vanskelighederne med at få udnævnelser.

"Jeg tror, at dette virkelig er ensbetydende med skræmmekampagner"
Dr. Jonathan Freedman

Men ifølge det organ, som rådgiver regeringen om screening, de procedurer, der tilbydes af private virksomheder såsom Life Line Screening kan være dyre, unødvendige og vildledende.

UK National Screening Udvalg siger NHS tilbyder test for osteoporose, slagtilfælde og hjertesygdomme gratis.

Anne Mackie, dets leder af programmer, tilføjede: "Mange, mange af disse programmer, som virksomhederne tilbyder - og for nogle, de tilbyder en bestemt aldersgruppe - vi vil anbefale dig don 't [tage] fordi balancen for skade opvejer fordelene ...

"Du kan finde på disse prøver ting, som - hvis du ikke havde 't vides - aldrig ville have været betydelige.

"Du vil måske ende med at have prøver og eksaminer - potentielt nogle af dem ganske ubehagelig - at du ikke ville have haft, havde du ikke haft screening."

En række velgørende også siger, at de ikke støtter screeningerne.

En test er beskrevet som osteoporose screening - men National Osteoporosis Society siger, at det ikke støtte ultralyd for at diagnosticere sygdommen.

"Hvad vi forsøger at gøre, er at identificere personer med risikofaktorer, før der opstår symptomer"
Aileen Morrison, Life Line Screening

British Heart Foundation siger i en af de vigtigste Life Line screeningtests til detektion af risikoen for slagtilfælde - der er "utilstrækkelig dokumentation for, at det er en passende screeningtest ... i symptom-mindre individer".

GP Jonathan Freedman, i mellemtiden, har modtaget et brev fra Life Line Screening sammen med mange af sine patienter.

"I 've haft mange patienter der kommer ind nu - mange har været ældre patienter - mange har været sårbare - Mange har haft en hel del sygdomme allerede, og jeg tror, at dette virkelig er ensbetydende med skræmmekampagner," sagde han.

Men Life Line Screening insisterer tidlig opdagelse af betingelser kan redde liv og siger det ikke ud til at skræmme folk.

Aileen Morrison fra selskabet sagde: "Vi don 't til hensigt at skræmme nogen med vores marketing materiale overhovedet. Hvad vi gør, er at give folk med oplysninger om de betingelser og ganske ofte disse er tvingende statistikker.

"Disse test aren 't tilgængelige på NHS typisk, medmindre du har symptomer, så hvad vi forsøger at gøre, er at identificere personer med risikofaktorer, før der opstår symptomer - før en alvorlig begivenhed, såsom aneurisme eller et slagtilfælde opstår".

Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.

Ingen kommentarer: